top of page

Rehabilitacija 

Fizioterapija za ženske po ginekoloških operacijah in drugih poškodbah pomaga pri celostni rehabilitaciji, ki vključuje fizično okrevanje, psihično podporo in izboljšanje kakovosti življenja.

S pomočjo specializiranih fizioterapevtskih pristopov in tehnik lahko lajšamo bolečine, izboljšamo gibljivost in obnovimo moč in funkcionalnost prizadetih mišic. Hkrati pa s psihološko podporo pomagamo pacientkam pri soočanju s spremembami, ki jih prinaša okrevanje.

 

Naš cilj je izboljšati kakovost življenja pacientk ter jim omogočiti čim hitrejšo in uspešno vrnitev k vsakodnevnim dejavnostim.

LiparDesignPhotography-01991.jpg
LiparDesignPhotography-02090.jpg

Fizioterapija za njo:

Po ginekoloških operacijah

kot so histerektomija, odstranitev jajčnikov ali drugih operacijah v medeničnem predelu, lahko ženske razvijejo težave s telesno držo, težave z uriniranjem, bolečine v križu in spodnjem delu hrbta, težave s črevesjem ter inkontinenco.

 

Fizioterapija lahko pomaga pri izboljšanju teh težav in zmanjšanju bolečin.

Po operacijah raka dojke

 

Pogosto se pojavijo težave s cirkulacijo limfe, kar lahko povzroči limfedem (otekanje roke ali noge).

Poleg tega imajo lahko ženske po operaciji raka dojke tudi težave s telesno držo, bolečinami v hrbtu in ramenih ter omejenim gibanjem rok.

 

Fizioterapija lahko pomaga pri izboljšanju cirkulacije limfe, zmanjšanju otekline in izboljšanju gibljivosti ter moči prizadetega dela telesa.

Fizioterapija lahko pomaga pri izboljšanju teh težav in izboljšanju kakovosti življenja žensk po operaciji raka dojke.

Vaje po operaciji raka dojk so pomemben del celostne rehabilitacije, saj bolnicam omogočajo ponovno vzpostaviti popolno gibanje v ramenskem sklepu, izboljšajo mišično moč, preprečujejo nastanek brazgotin in izboljšajo prekrvavljenost tkiva, s čimer dosežemo hitrejše celjenje rane.
LiparDesignPhotography-02025.jpg

Po carskem rezu

Fizioterapija po carskem rezu je namenjena celostni rehabilitaciji ženske ter izboljšanju njenega psihofizičnega počutja.

Naš cilj je pomagati pri prepoznavanju in odpravljanju osnovnih vzrokov težav, ki so se pojavile po operaciji, ter pomagati ženski pri obnovi in krepitev mišic ter drugih tkiv, ki so bila prizadeta med operaciji in pomagati pri čim hitrejši in uspešni vrnitvi k vsakodnevnim dejavnostim ter izboljšati njeno psihofizično počutje.

Rehabilitacija po carskem rezu vključuje specializirane fizioterapevtske pristope za lajšanje bolečin, izboljšanje gibljivosti in okrevanje funkcionalnosti mišic ter drugih tkiv, ki so bila prizadeta med operacijo.

close-up-beautiful-body.jpg
bottom of page