top of page

Reiki

Reiki je terapevtska metoda, ki temelji na prenosu življenjske energije s ciljem spodbuditi samozdravljenje telesa, uma in duha. Izvira iz Japonskega izraza "Rei" (univerzalna inteligenca) in "Ki" (življenjska energija), zato Reiki pomeni "univerzalna življenjska energija".

 

Reiki je preprosta in učinkovita metoda zdravljenja, ki nas uči, kako se povezati z univerzalno energijo in

si pomagati pri doseganju ravnovesja in dobrega počutja.

Reiki izhaja iz Japonske in je bil razvit v začetku 20. stoletja s strani japonskega budista Mikao Usuija. Usui je med svojimi študijami budizma iskal načine za dosego stanja samorealizacije in samouresničitve ter za zdravljenje drugih ljudi. Po več letih raziskovanja je razvil metodo Reiki, ki jo je kasneje poučeval in prenašal na druge.

Danes se Reiki poučuje in uporablja po vsem svetu.

KAKO POTEKA TERAPIJA?

Reiki terapija je postopek, v katerem se uporablja blag dotik ali nežna ročna drža za spodbujanje

pretoka življenjske energije skozi telo in s tem za lajšanje telesnih in čustvenih težav

ter spodbujanje zdravljenja. 

 • Pred terapijo se terapevt in stranka običajno pogovorita o razlogih, zaradi katerih stranka išče terapijo, in o ciljih, ki jih želi doseči s terapijo. Stranka se udobno namesti na masažno mizo ali stol, obleče pa si lahko udobna oblačila.

 • Terapevt ponavadi začne s kratkim uvodom, med katerim stranka zapre oči in se sprosti. Terapevt nato začne s postopkom Reiki terapije.

 • Terapevt se lahko dotakne ali drži roko nad določenih delov telesa, kot so glava, trebuh, roke in noge, odvisno od potreb in želja stranke. Terapevt lahko uporablja tudi druge tehnike, kot so dihalne vaje ali vizualizacije, da bi pomagal pri spodbujanju pretoka energije.

 • Po terapiji se stranka običajno sprosti nekaj minut, da se vrne v svoj običajni ritem in se ponovno zbere.

Trajanje Reiki terapije je lahko od 30 do 90 minut,

odvisno od potreb in želja stranke.

Med terapijo stranka ostane oblečena, saj se Reiki energija prenaša skozi oblačila.

Reiki terapija je običajno neinvazivna in neboleča. Stranka lahko med terapijo občuti toplino,

mraz ali mravljince na določenih delih telesa, občutek lahkotnosti ali mirnosti ter se lahko

po terapiji počuti sproščeno in osveženo.

Pomembno je poudariti, da Reiki terapija ni nadomestilo za medicinsko oskrbo ali zdravljenje in da se vedno posvetujte s svojim zdravnikom glede zdravljenja z zdravili ali drugih zdravstvenih zadev. Reiki terapija pa lahko služi kot dopolnilna terapija, ki pomaga pri lajšanju simptomov, spodbujanju zdravljenja in izboljšanju počutja.

KAKO VAM REIKI POMAGA:

 • Reiki nas uči, da smo odgovorni za svoje življenje in da lahko spreminjamo svoje misli in prepričanja, da bi izboljšali svoje zdravje in dobro počutje. To je lahko ključno pri soočanju s težavami, kot so bolezni, stres in čustvena stiska. 

 • Reiki se uporablja kot dopolnilna terapija pri zdravljenju fizičnih, čustvenih in duševnih bolezni ter pri vzdrževanju dobrega počutja.

 • Pomaga pri lajšanju stresa, anksioznosti, nespečnosti, izgorelosti, utrujenosti, bolečinah, težavah z dihanjem in drugih težavah.

 • Reiki nas uči, da smo vsi povezani in da je delitev energije med nami ključna za naše zdravje in dobro počutje. Verjame se, da je vsak od nas sposoben kanalizirati univerzalno energijo in da lahko z njo pomaga pri zdravljenju sebe in drugih.

 • Reiki ni povezan s katerokoli religijo ali veroizpovedjo in ni povezan s kakršnimkoli naukom. Je preprost, naraven in varen način zdravljenja in pomaganja.

 • Temelji na filozofiji, da smo vsi del univerzalne življenjske energije in da ta energija teče skozi nas. Ko je energijski tok prekinjen ali blokiran, se lahko pojavijo težave na fizični, čustveni in duhovni ravni. Deluje tako, da pomaga odstraniti blokade in spodbuja pretok življenjske energije skozi telo.

 • Reiki je namenjen vsem, ki želijo izboljšati svoje zdravje in počutje, ne glede na starost, spol ali versko pripadnost. Reiki se lahko uporablja tudi pri živalih, rastlinah in drugih živih bitjih.

LiparDesignPhotography-00897.jpg

Reiki se osredotoča na zavedanje, da smo vsi del celote in da lahko prispevamo k pozitivni energiji v svetu. To lahko dosežemo s širjenjem ljubezni, sočutja in pozitivnih misli ter z ohranjanjem odprtosti do življenjskih sprememb

Reiki je namenjen vsem, ki želijo izboljšati svoje zdravje in počutje,

ne glede na starost, spol ali versko pripadnost.

Reiki se lahko uporablja tudi pri živalih, rastlinah in drugih živih bitjih.

LiparDesignPhotography-01890_edited.jpg
bottom of page